open been wikipediaOpen been en ActiMaris

Het open been of (Latijn) ulcus cruris (‘zweer op het onderbeen’) is een moeilijk genezende wond op het onderbeen of de enkel.
 
De oorzaak is meestal (maar niet altijd) een verslechterde afvoer van het bloed uit het onderbeen via de aders, door spataders (veneuze insufficiëntie). Bijkomende factoren zijn immobiliteit, langdurig staan zonder te lopen, oedeem, overgewicht, hartfalen, suikerziekte en atherosclerose. Vaak begint het met een kleine verwonding, bv. door stoten.
 
Dergelijke wonden kunnen jarenlang bestaan, zelfs bij de beste behandelingen kan de genezing maanden duren en is soms niet eens mogelijk. De behandeling berust vooral op het tegengaan van infectie en oedeem en het bevorderen van de bloedcirculatie. Hiervoor wordt meestal een of twee keer per week gezwachteld.
 
Is het ulcus genezen dan zal de patiënt om recidief te voorkomen meestal levenslang een strakke steunkous moeten dragen.
 
GezondeShop advies: 
 
Ulcus cruris of open been is een probleem wat in eerste instantie professioneel behandeld dient te worden. Bij ulcus cruris dienen de ActiMarisproducten dan ingezet te worden als deel van een compleet plan van aanpak. De producten worden bij deze aandoening al succesvol in talloze verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties en dergelijke toegepast.
 
In dit kader willen we graag enkele voordelen van Actimarisproducten noemen:
 
1. Zeer sterk ontsmettende werking
2. Ondersteund een optimaal klimaat voor wondgenezing en weefselherstel
3. Volledig veilig zowel voor de patiënt als de behandelaar
4. Geen bijwerkingen bekend