ActiMaris® bij krentenbaard

Krentenbaard, ook wel impetigo of kinderzeer genoemd, is een meestal tamelijk onschuldige, maar besmettelijke, infectieziekte die wordt veroorzaakt door bacteriën.krentenbaard

In 80% van de gevallen is Staphylococcus aureus de boosdoener, in 10% van de gevallen Streptococcus pyogenes en in nog eens 10% van de gevallen beiden tegelijk. De incubatieperiode is 1 tot 3 dagen.
 
Krentenbaard is een huiduitslag die vaak in het gezicht of de hals begint, maar overal op het lichaam
kan optreden, van het behaarde hoofd tot de voetzolen. Aanvankelijk ontstaan bultjes die snel veranderen in blaasjes die kapot gaan en waaruit dan vrij veel vocht vloeit dat tot honinggele doorzichtige korstjes stolt. Soms kunnen er blaren met helder vocht ontstaan (impetigo bullosa). Op plaatsen waar de opperhuid dik is (voetzolen, handpalmen) kunnen dit grote blaren zijn, die zich door druk makkelijk uitbreiden.
 

Advies ActiMaris® bij krentenbaard:

Twee tot drie maal per dag de huid bevochtigen met ActiMaris® Forte en op de ontstoken plekken ActiMaris® gel aanbrengen. Als het grotere oppervlakken betreft is het ook mogelijk om een wond gaasje te bevochtigen met ActiMaris® wondspoelvloeistof en het tien minuten laten zitten.
Deze behandeling kan meerdere malen per dag worden herhaald. Ons advies is om ActiMaris® twee tot drie maal per dag aan te brengen.
 
Als de plek droog wordt en dreigt te barsten is een verdere ondersteuning met Skalaris dagcrème of Skalaris Vital.  Skalaris dagcrème verzorgt de huid met natuurlijke oliën waardoor de huid flexibel en elastisch blijft. Skalaris Vital bevat extra zeoliet met een herstelondersteunende en beschermende werking.