Eczeem is een probleem dat meestal in de darm ontstaat. Vaak zijn er eveneens voedselallergieën, hooikoorts of onregelmatige stoelgang. Door het geïrriteerde darmslijmvlies worden toxines niet optimaal geweerd en raken onvolledig verteerde voedseldeeltjes in aanraking met het immuunsysteem waardoor immuunreacties optreden. 

Omdat het lichaam de huid als een uitscheidingsorgaan gebruikt voor afvalstoffen kan huiduitslag optreden. Ook is het mogelijk dat een vorm van allergie meespeelt, bijvoorbeeld melkallergie. Omdat vaak niet naar de oorzaak gekeken wordt zijn veel behandelingen niet effectief.

Indien gebruik van de Actimaris® producten niet het gewenste effect heeft binnen 6 weken is het aan te raden naar een oorzaak te zoeken. In het boek “Het CelHerstelConcept®” wordt hier ook op ingegaan.

Actimaris® pakt huiduitslag op verschillende manieren aan. Het werkt op schimmels, bacteriën en virussen en zorgt dankzij de extra hoeveelheid zuurstof voor een verbeterde weerstand van de huid. Actimaris® producten hebben een diep reinigende werking waardoor het eczeem soms in eerste instantie slechter kan lijken. Uiterlijk na twee tot drie weken wordt meestal een duurzame verbetering gezien. 

Advies:

Er wordt geadviseerd om bij grotere oppervlaktes de Actimaris®wondspoelvloeistof te gebruiken. Bij kleinere of meer ontstoken plekken kan de huid worden schoongemaakt met Actimaris® Forte. U bevochtigt een watje of tissue met de vloeistof en wrijft de plekken voorzichtig schoon.

U kunt de producten meerdere malen per dag gebruiken.