Acne en ActiMaris®

Acne (spreek uit als: “aknee”) is een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen, die aan het optreden van puistjes te herkennen

acne

acne

is.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan.
In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen veroorzaakt.
 
Rode knobbeltjes die na infectie met Staphylococcus aureus verschijnen kunnen etterige puisten en abcessen op gezicht en de rug worden. Acne begint vaak bij het intreden van de puberteit. Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).
 
Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van jeugdpuistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg spelen een rol. De puistjes zijn meestal het ergst tussen het zestiende en negentiende jaar,  maar dat geldt niet voor iedereen.
Sommige mensen hebben tot na hun dertigste nog last van “jeugdpuistjes” . Mensen die erg aan acne hebben geleden dragen daar vaak levenslang de littekens van mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.
 
Acne is ongevaarlijk, het is vooral ontsierend. Voor de patiënt kan dit een grote psychische belasting betekenen.
 
Sommige mensen krijgen het, anderen niet. Acne is vaak te behandelen (maatwerk behandeling) en soms te voorkomen. Degenen die het krijgen zijn mogelijk gevoelig voor kleurstoffen en suikers (snoep, cola en bijvoorbeeld de kleurstof Annatto [E160b] in kaas) Deze stoffen zouden de hormonen stimuleren en deze aanzetten tot het aanmaken van méér talg dan de huid kan afvoeren. Het kan ook zo zijn dat de lever niet optimaal functioneert en afvalstoffen van het lichaam niet kan wegvoeren, deze worden dan afgevoerd via de huid. Dit alles samen zorgt voor de vaak vette, glimmende huid. De hogere talgproductie zorgt voor een opstopping in de talgklier. De ophopende talg gaat vervolgens ontsteken.
Consulteer een arts wanneer de acne hinderlijk of ernstig is of na de puberteit blijft bestaan. De huisarts kan vaak veel doen en zo nodig naar een dermatoloog verwijzen.

Advies:

Acne is een probleem van de huid maar heeft ook veel te maken met voeding, de ontgiftende werking van lever en nieren en voldoende water drinken. Het is aan te bevelen hier op te letten.
 
Enkele malen per dag reinigen van de huid met een watje met ActiMaris® Forte, daarna op de puisten Actimaris® gel aanbrengen. Na korte tijd is de ActiMaris® gel niet meer zichtbaar, wat overblijft is een miniem laagje zeezout op de huid.
 

Huidverzorging met biologische Skalaris huidverzorging

Omdat zuiver zeezout een belangrijk bestanddeel van ActiMaris® is kan de huid wat droog gaan worden. Om dit te corrigeren kan Skalaris crème worden gebruikt. De Skalaris crèmes zijn 100% natuurlijk en bevatten natuurlijke oliën om de huid te verzorgen. Skalarisproducten hebben een aanvullende reinigende werking op de huid, dit in tegenstelling tot producten met chemische ingrediënten..
 
Skalarisproducten werken niet verstoppend op de huid poriën maar hebben juist een reinigend en verzorgend effect!